b.creative

zagreb

24 – 25 LISTOPADA 2019

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Organizator    
Main partner    

S obzirom na velik broj institucija, udruga i poduzetnika koje b.creative mreža okuplja u 116 zemalja, vjerujemo da će ova konferencija doprinijeti promociji i razvoju kulturnih i kreativnih industrija u Hrvatskoj te pomoći hrvatskim stručnjacima u ostvarivanju vrijednih kontakata. Ovogodišnja tema konferencije, financiranje kreativnih i kulturnih institucija, posebno je značajna te pozdravljamo sudjelovanje predstavnika Svjetske banke i Europskog investicijskog fonda.

Ministrica kulture

Traganje za inovacijama i njihova komercijalizacija predstavljaju samu bit poduzetništva, a upravo takvu dodanu vrijednost gospodarstvu donose kreativne i kulturne industrije koje u svojoj suštini predstavljaju inovacije. Danas, u vrijeme jačanja konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, konstruktivan dijalog svih dionika ovog procesa nužan je i prijeko potreban kako bi se iste što kvalitetnije pozicionirale na globalnom tržištu i doprinijele gospodarskom rastu.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta

Uvjereni smo kako će konferencija na temu financiranje kreativnih i kulturnih industrija ispuniti zadane ciljeve i pridonijeti prepoznavanju važnosti kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj te povezivanju ovoga sektora i ostalih grana gospodarstva.

Ministrica znanosti i obrazovanja

Uvjerena sam kako će međunarodna konferencija b.creative svoju uspješnost potvrditi bogatim sadržajem i sudjelovanjem najuglednijih hrvatskih i europskih stručnjaka te pridonijeti razvoju hrvatskoga gospodarstva.

Predsjednica RH

Kreativne i kulturne industrije su od iznimne važnosti za društvo, ali i gospodarstvo. Bez stvaralačkog nagona nema ni poduzetništva jer kreacija ide ruku pod ruku s inovacijom, a inovacija je temelj ekonomske konkurentnosti. Kultura i kreativa su se pokazale vrlo otpornima na krizu i bit će pokretač ekonomije budućnosti koja će se temeljiti na znanju i novim tehnologijama. U Hrvatskoj ove industrije već ostvaruju preko 6 milijardi kuna prihoda i zapošljavaju oko 125.000 radnika.Te brojke će samo rasti i zato je važno da talent i kreativnost naših ljudi što kvalitetnije institucionalno podržimo.

Dr. sc. Luka Burilović

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore

Za kreativno poduzetništvo u Hrvatskoj

Plaćanjem kotizacije ostvarujete pravo sudjelovanja u svim dijelovima programa kroz dva dana konferencije.
Sudjelovanje na dijelu programa speed dating i mrežnom sajmu je BESPLATNO uz obveznu prijavu. Prijaviti se možete putem linka.

O KONFERENCIJI

U partnerstvu s Hrvatskim klasterom konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, b.creative dolazi u Zagreb 24. i 25. listopada, kada će po prvi puta u Hrvatskoj otvoriti raspravu o financiranju kreativnih i kulturnih industrija. Kreativni i kulturni poduzetnici iz Hrvatske i Europe usredotočit će se na različite vještine i kompetencije potrebne za potrebne za ostvarivanje kreativnog poduzetništva u globaliziranom okruženju, kao i na potrebe i prepreke s kojima se susreću kulturni i kreativni sektori. Na konferenciji će se predstaviti i Garancijski program Europskog investicijskog fonda za kreativne sektore, kao i mogućnosti dobivanja sredstava potpore. Za sve kreativce, umjetnike i kreativne poduzetnike koji traže izvore financiranja i prilike za razvoj poslovanja, b.creative nudi rješenje! Konferencija će se održati u prestižnom Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Registracije će se otvoriti uskoro.

ČLANOVI HKKKKI ČLANOVI HGK ČLANOVI B.CREATIVE OSTALI
1020HRK + PDV 845HRK + PDV 1020HRK + PDV 1200HRK + PDV
ČLANOVI HKKKKI ČLANOVI HGK ČLANOVI B.CREATIVE OSTALI
1615HRK + PDV 1338HRK + PDV 1615HRK + PDV 1900HRK + PDV

GLAVNE AKTIVNOSTI

Mrežni sajam

Sajam je prilika za predstavljanje usluga nacionalnih i međunarodnih mreža koje već podržavaju kreativne i kulturne poduzetnike.

Umrežavanje

Strukturirani sustav umrežavanja omogućit će sudionicima da unaprijed znaju tko je prisutan i koga mogu upoznati: međunarodne poduzetnike, kolege, mentore ili potencijalne partnere. Unaprijed dogovoreni sastanci trajat će 15 minuta.

msu
msu

Program

24

LISTOPADA

ČETVRTAK

Registracija

11:00 – 14:30

Speed dating / b2b meetings

UNAPRIJED DOGOVORENI SUSRETI S GOVORNICIMA I SUDIONICIMA DOGAĐANJA U ORGANIZACIJI HAMAG-BICRO-a

14:30 – 18:00

Open discussion on film studios in Croatia

DISCUSSION ON THREATS AND OPPORTUNITIES

18:00 – 19:00

drop

25

LISTOPADA

PETAK

Registracija

08:30 – 09:00

Uvodni program

UVODNI GOVORI

09:00 – 09:30

Kreativno poduzetništvo za 21. stoljeće

PLENARNA SJEDNICA S VODEĆIM EUROPSKIM KREATIVNIM PODUZETNICIMA

09:30 – 10:30

Pokretanje investicija u kreativno poduzetništvo

PANEL RASPRAVA O POTREBAMA, PRILIKAMA I ZAHTJEVIMA ZA FINANCIRANJE KREATIVNIH SEKTORA

10:30 – 11:30

Barijere razvoja kreativnih industrija

PANEL RASPRAVA O PREPREKAMA RAZVOJA S KOJIMA SE SUOČAVAJU KREATIVNI PODUZETNICI

11:30 – 12:30

Pauza za ručak

12:30 – 13:30

Prezentacija mreže b.creative

PLENARNA SJEDNICA O ČLANSTVU I POGODNOSTIMA B.CREATIVE MREŽE

13:30 – 14:00

Mogućnosti kreativnog umrežavanja

ISTOVREMENE GLAVNE AKTIVNOSTI KONFERENCIJE

14:00 – 17:30

SEKCIJA 1: 14:00 – 15:30 SEKCIJA 2: 16:00 – 17:30
1. Poticanje interdisciplinarne inovacije 1. Poticanje interdisciplinarne inovacije
2. Korištenje međunarodnog umrežavanja 2. Korištenje međunarodnog umrežavanja
3. Pristup financijama 3. Pristup financijama
4. Kreativni ekosustavi 4. Kreativni ekosustavi

Radionice wrap-up

IZVJEŠĆA O GLAVNIM ZAKLJUČCIMA

18:00 – 18:30

Creative policy making

ZAVRŠNA SEKCIJA

18:30 – 19:00

flub2

Govornici

Dr.sc. Luka Burilovic

PREDSJEDNIK HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE

Dr. sc. Luka Burilović je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, a dužnost obavlja od 2014. godine. Po završetku poslijediplomskog specijalističkog studija ekonomije i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, na istomu je fakultetu završio i doktorski studij. Autor je znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomije. Do izbora za predsjednika HGK bio je predsjednik Uprave Sladorane d. d. u Županji, prije toga zamjenik predsjednika Uprave. Od travnja 2004. do veljače 2006. radio je kao pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

 Više detalja  

Marko Radenkovic

KULTURALNI MENADŽER

je generalni direktor Nove Iskre, prvog Dizajn Huba u Istočnoj Europi (Srbija), koji je osnovao 2012. godine. Njegova predanost i posvećenost usmjerena je na osnaživanje lokalnih inicijativa na području kreativnih industrija kroz primjenu kulture suradnje i svjesne ekonomije.

 Više detalja  

Susa Pop

KUSTOSICA, PRODUCENTICA

Susa je kustosica, producentica, predavačica, umjetnička ravnateljica i suosnivačica Public Art Lab-a, kao i inicijatorica mreže Connecting Cities Network. Studirala je dizajn proizvoda i kulturni menadžment. Susa je stručnjak za kreativno graditeljstvo kroz urbane medijske umjetničke projekte koji kataliziraju komunikacijske procese u javnom prostoru. Pozvana je organizirati brojne urbane medijske umjetničke projekte širom svijeta, uključujući Media Facades Festivals 2008. i 2010. (Berlin), Innovation Forum Urban Screens 2011. (zajedno s njemačkim Ministarstvom znanosti i obrazovanja), Bauhaus Festivals 2012. i 2013., Germany + Brasil Year 2013 (od strane Ministarstva vanjskih poslova Njemačke), City Visions Jena 2015. (prema International UNESCO Light Year), International programme of the Guanghzou Light Festival 2015. (prema Ruifeng kulturi i gradu Guanghzouu), Live your City in Bangkok 2016 (zajedno s BACC-om i Goethe-Institutom Tajland). Koautor je knjiga „Urbane medijske kulture“ (2012) i „Što urbana medijska umjetnost može učiniti“ (2016).

 Više detalja  

Rui Quinta

DIZAJNER, PODUZETNIK

Pozdrav, ja sam Rui i za svoje sam zadovoljstvo osnovao ribarnicu Peixaria Centenária, studio za dizajn prostora, Toyno i With Company, tvrtku transformativnog dizajna sa sjedištem u Lisabonu, gdje pokušavam pomoći drugima u poboljšanju dizajnu usluga, proizvoda, brendova, tvrtki i budućnosti.
Predajem dizajn menadžment i poduzetništvo na Fakultetu likovnih umjetnosti, strateški dizajn i inovacije u ISEG-u i Poslovnoj školi Porto, u Portugalu treniram timove za DT s HPI Akademijom iz Berlina.
Dišem u slobodno vrijeme.

Više detalja  

Christopher Peter Marcich

STRUČNJAK ZA AUDIOVIZUALNE DJELATNOSTI

Chris je 1. svibnja 2019. imenovan za izvršnog direktora Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Od 2013. predsjednik je Odbora AGICOA, udruge audiovizualnih producenata i njihovih skupina za upravljanje kolektivnim pravima.
Nakon što je odlučio podijeliti svoje vrijeme između Bruxellesa i Hrvatske iz osobnih razloga, Chris je u siječnju 2015. godine imenovan za predsjednika međunarodne udruge Motion Picture Association (MPA), kako bi pomogao u tranziciji unutar MPA. Bio je odgovoran za koordinaciju međunarodnih ureda MPA (EMEA, Azija-Pacifik, Kanada, Brazil i Meksiko). Kada je 1995. napustio Vladu, bio je pomoćnik američkog trgovinskog predstavnika za Europu, odgovoran za trgovinske odnose s regijom. Prije toga, Chris je imenovan na novoosnovanu poziciju pomoćnika američkog trgovinskog predstavnika za trgovinu i okoliš, radeći na integriranju zdravstvenih i ekoloških načela s onima u međunarodnoj trgovini. Chris posjeduje hrvatsko i američko državljanstvo, magistrirao je na Sveučilištu Georgetown i govori engleski, hrvatski i francuski jezik, a poznaje i talijanski i španjolski jezik.

 Više detalja  

Ioana Ciolacu

MODNA DIZAJNERICA

Ioana Ciolacu suvremena je ženska modna marka istoimene rumunjske dizajnerice. S magisterijem modnog dizajna i tehnologije s fakulteta London College of Fashion of University of the Arts London i dizajnerskim iskustvom iz jednog od najboljih svjetskih brandova – Stellom McCartney, Ioana je razvila snažno razumijevanje stvaranja odjeće visoke kvalitete i jedinstvenog dizajna. S naglaskom na oblik, umjetnički rad i održivost, Ioanu inspiriraju arhitektura i priroda te kombinira grafike potpisa s tehnikama krojenja. Njezine jednostavne, ali krojački nadahnute siluete djeluju kao platna za grafike potpisa – prenesene u grafike i vezove – i kombinacije tkanina koje pokazuju duboko razumijevanje oblika, proporcija i umjetničkog rada. Ioanini odjevni komadi pokazuju ljubav prema igranju prilagođenim tehnikama kako bi se stvorio moderan i privlačan izgled. Ioana je također član odbora Rumunjskog modnog vijeća, inicijative posvećene podržavanju i njegovanju rumunjskih modnih dizajnera na globalnom tržištu.

 Više detalja  

Mislav Balkovic

STRUČNJAK ZA OBRAZOVNU POLITIKU

doc.dr.sc. MISLAV BALKOVIĆ, dekan Visokog učilišta Algebra je od 2008 angažiran na izgradnji visokog učilišta Algebra i njegovih studijskih programa i sustava osiguravanja kvalitete, a od tada postaje i aktivno uključen u inicijative koje promiču i izgrađuju obrazovanje na svim razinama. Tako je radio na aktualnoj Strategiji obrazovanja i znanosti, trenutno je član ili je bio član niza stručnih tijela poput; Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnologiju (2010-2016), povjerenstva za uspostavu HKO, povjerenstva za izradu zakona o obrazovanju odraslih, Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju itd, te je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca u obrazovanju (HUP-UPO) i sektorskog vijeća za elektrotehniku i računarstvo. Mislav je bio uključen u izradu i donošenje Zakona o HKO i pravilnika o registru HKO, a istraživanja kojima se bavi podloga su za uvođenje sustava priznavanja neformalnog i informalnog učenja temeljenog na paradigmi kvalifikacijskih okvira u Republiku Hrvatsku.

 Više detalja  

Davor Bruketa

DIZAJNER, PODUZETNIK

Davor Bruketa kreativni je direktor i suvlasnik reklamne agencije Bruketa&Žinić&Grey koja djeluje kao brand, product & retail design hub te digital shopper hub unutar međunarodne mreže reklamnih agencija Grey. Agencija je osvojila preko 500 nagrada za oglašavanje i dizajn. Prije ulaska u Grey grupu, Advertising Age proglasio je agenciju međunarodnom malom agencijom 2013. godine, a Campaign ju je 2014. svrstao među vodeće neovisne agencije na svijetu. Na globalnom Effie Indexu učinkovitosti 2012. rangirana je drugom najučinkovitijom neovisnom agencijom. Bruketa je stalni član New York Cresta Awards žirija te je bio član žirija i drugih prestižnih natjecanja na području tržišnih komunikacija kao što su Red Dot, D&AD London, Art Directors Club New York, New York Festivals, Graphis, Young Guns, Hiiibrand, Luxembourg Design Awards te je prvi iz jugoistočne Europe predsjedao žirijem London International Awards. Trenutno obnaša funkciju predsjednika Uprave HURA-e (Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje) i član je Radne skupine Predsjednice Republike Hrvatske za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske.

 Više detalja  

Ossi Luoto

PRODUCENT, KONCEPT DIZAJNER

Ossi ima dugogodišnju karijeru kao izvršni producent za razne međunarodne događaje i produkcije. Trenutno radi kao voditelj dizajna za Bright Group, najveću audiovizualnu i produkcijsku tvrtku u nordijskim zemljama. Ujedno je i upravitelj i suosnivač EARS-a – (Europe-Asia Roundtable Sessions) –kontinuiranog niza konferencija i online medija koji potiču dugoročne odnose između Europe i Azije. Surađivao je, dizajnirao i producirao više zabavnih emisija za desetke milijuna televizijskih i online gledatelja te je organizirao više produkcija u areni i za preko 100 000 gledatelja. Ossi je predvodio Finland’s 100th Anniversary Jubilee u Uredu premijera 2017. godine, koja će ostati najopsežnija i najraznovrsnija jubilarna godina koju su Finci i prijatelji Finske zajedno kreirali.

 Više detalja  

Tomo in der Muhlen

GLAZBENI PRODUCENT, PODUZETNIK

Tomo Johannes in der Mühlenu, poznat kao Tom Tom ili DJ Tomo (rođen 1961.), hrvatski je glazbenik, glazbeni producent i DJ sa sjedištem u New Yorku i Zagrebu.
Tomo je radio uživo na produkcijama iz New Yorka, Los Angelesa, Japana, Hrvatske, Italije i Srbije. Od 1985. do 1990. bio je partner Vladimiru Smolecu u SIM studiju, koji je producirao brojne ploče raznih poznatih jugoslavenskih izvođača. Od 1987. do 1992. vodio je legendarni klub i bar u Domu mladih Kulušić. Bio je dio NYC scene u 90-im svojim nastupima u klubovima s bendom TOMO.
Godine 1988. in der Mühlen je u Düsseldorfu osnovao IDM Music, tvrtku za izdavanje i upravljanje pravima koja se 1992. preselila u New York i spojila s IC & M. Tvrtak je radila s Quentinom Tarantinom na njegovim filmovima, kao i na: Silver Linings Playbook, American Hustle, Sopranos, Goodfellas i reklamama za Microsoft, Dolce & Gabbana, Miller Brewing Company.

 Više detalja  

Virginie Civrais

EKONOMISTICA, PODUZETNICA

Virginie je studirala ekonomiju i diplomirala je na Ecole du Louvre u Parizu. Živi u Belgiji od 1994. godine. Najprije je radila u privatnom sektoru, a zatim nastavila svoju profesionalnu karijeru s različitim ekonomskim i kulturnim funkcijama u sektorima kao što su kazalište, ples, audiovizualni sektor i književnost u Botaniqueu (kulturni centar francuske zajednice u Belgiji). Bila je i generalna tajnica Festivala suvremene glazbe Ars Musica, a zatim i ravnateljica Kulturne udruge Prométhéa koja se fokusira na sponzorstvo. Od listopada 2009. godine vodi St’art, investicijski fond za mala i srednja poduzeća u području kreativnih i kulturnih industrija, kojeg su stvorili Valonska regija i francuska govorna zajednica u Belgiji.

 Više detalja  

Luka Piskoric

KULTURALNI STRUČNJAK

Luka Piškorič već 20 godina djeluje na području kreativnih industrija i kulture, počevši kao jedan od slovenskih pionira Interneta, a kasnije surađuje na multidisciplinarnim profitnim i neprofitnim projektima, angažirajući kreativne snage iz različitih područja kreativnih industrija i kulture. Suosnivač je i izvršni direktor Poligona, instituta za razvoj kreativnih industrija i suosnivač inicijativa Slovenia Coworking i Slovenia Crowdfunding. 2014. postaje i suosnivač prvog slovenskog kreativnog centra – Kreativnog centra Poligon u Ljubljani, autonomnog coworking prostora i platforme za nezavisne stručnjake, kreativne zajednice i startupove koji djeluju na području kreativnih ekonomija, socijalnog poduzetništva i kulture. Održava konzultacije, predavanja i radionice o coworkingu, crowdfundingu, kreativnoj ekonomiji i izgradnji zajednice / razvoju publike. Gostujući je predavač na nekoliko fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

 Više detalja  

Zuzanna Stanska

POVJESNIČARKA UMJETNOSTI, PODUZETNICA

Zuzanna Stańska: Povjesničarka umjetnosti, od 2012. osnivačica Moiseuma, tehnički konzultant koji pomaže muzejima i kulturnim institucijama da dopru do svoje publike novim alatima, osnivačica DailyArta, startupu koji dijeli dnevnu dozu umjetnosti. Oduševljena korištenjem novih tehnologija u muzejima, nagrađena nagradom Mladi kreativni poduzetnik u kulturi (British Council), spomenutom na popisu „Nova Europa 100 najboljih“ koji su izradili Višegrad fond, Google, Financial Times i Res Publika. Pohađala je i Blackbox Connect.

 Više detalja  

Alex Traila

STRUČNJAK ZA FILMSKU INDUSTRIJU

Alex Trăilă je rumunjski savjetnik za filmsku politiku. Između 2006. i 2016. godine vlasnik je produkcijske tvrtke Steppenwolf Film iz Bukurešta. Snažno je uključen u industrijske platforme posvećene jugoistočnoj i istočnoj Europi. Pokrenuo je #FEEDback (Film Eastern Europe Dialogue), think tank platformu koja se bavi budućom filmskom politikom na istočnoeuropskim teritorijima. Između 2016. – 2017. bio je član uprave u Rumunjskom filmskom centru (CNC), u svibnju 2016. imenovan je savjetnikom u Ministarstvu kulture na filmskoj politici. Trenutno je savjetnik za politiku u EU poslovima i vanjskim odnosima u Rumunjskom filmskom centru, nacionalni predstavnik EURIMAGES i gostujući predavač na studiju filmske produkcije na Nacionalnom sveučilištu kazališta i filma ”I.L. Caragiale ”u Bukureštu.

 Više detalja  

Dr.sc. Tomislav Rados

POTPREDSJEDNIK HGK ZA INDUSTRIJU I ENERGETIKU

Na mjesto potpredsjednika u Hrvatskoj gospodarskoj komori dolazi s mjesta pomoćnika ministra gospodarstva RH na kojemu je obnašao i funkciju voditelja radne skupine za izradu Industrijske strategije RH 2014. – 2020., čiji je glavni autor.
Do 2014. godine radio je u realnom sektoru kao osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Strateški plan koja se bavila obnovljivim izvorima energije i savjetodavnim uslugama iz područja strateškog menadžmenta i financija.
Prije toga je obnašao i funkciju predsjednika Uprave tvrtke AutoZubak. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je i doktorirao s temom Povezanost strategije i uspješnost poslovanja hrvatskih poduzeća.

 Više detalja  

Philippe Kern

STRUČNJAK ZA KULTURALNU POLITIKU

Philippe je osnivač i izvršni direktor KEA-e – vodećeg europskog savjetodavnog i istraživačkog centra za kulturne i kreativne industrije. KEA pomaže u pružanju inovacija područjima koja upravljaju kulturnim i kreativnim resursima. Philippe ima 25 godina iskustva u svijetu kulture, kreativnih industrija, javnih poslova i pravnih savjeta. Stručnjak je za kulturnu ekonomiju, autorsko, natjecateljsko i trgovinsko pravo. Vodio je niz istraživačkih i strateških programa na europskoj razini, osobito za Europsku komisiju i Europski parlament, Vijeće Europe i WIPO. Philippe je 2000. godine osnovao IMPALA-u. Bio je direktor za javne i pravne poslove PolyGrama (sada Universal) i voditelj ureda IFPI u Bruxellesu.

 Više detalja  

Ivana Nikolic Popovic

UMJETNICA, DIZAJNERICA, PODUZETNICA

Ivana Nikolić Popović rođena je u Zagrebu. Pohađala i diplomirala na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, pohađala Accademia di belle Arti u Veneciji i Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu odjel Slikarstva gdje je i diplomirala. Odlično poznaje područje kreativnosti i kreativnih i kulturnih industrija, kreativne ekonomije, brendiranja i komunikacije. Vodila je studiju mapiranja kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj te održavala brojna predavanja kao gost predavač. 2012. godine je upisala doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti na temu „Multi-dimenzionalni likovno-umjetnički elementi i percepcija kao alat za razvoj kreativnosti“. Od 2013. godine izabrana je za predsjednicu Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, a 2017 godine izabrana za zamjenicu predsjednika Zajednice kreativnih i kulturnih industrija pri HGK. Članica je brojnih radnih skupina i fokus grupa od kojih su najznačajnije za izradu Nacionalne strategije razvoja Hrvatske do 2030, Nacionalnog partnerstva za razvoj kulturnog turizma, Skupine za suradnju s nositeljima prava intelektualnog vlasništva (SSNOPIV), članica je povjerenstva za izradu nacionalne strategije sektora kreativnih i kulturnih industrija i Strategije kulturnog turizma Ministarstva turizma.
Autorica je i voditeljica mnogih društveno angažiranih i kulturno-umjetničkih projekata od kojih su neki recentniji mreža Kreativnih gradovi Hrvatske, Nagrada Kreativni gradovi Hrvatske, Projekt Ilica: Q’ART, Mjesec kreativnih i kulturnih industrija, Dani kreativnosti i inovativnosti, Nagrada za kreativnost i inovativnost.

Više detalja  

Sergiu Ardelean

UMJETNIK PODUZETNIK

Sergiu je poduzetnik iz Austrije koji je u Beču izgradio uspješnu agenciju proširene stvarnosti koja je radila za tvrtke kao što su Volkswagen i Audi u 42 države. Trenutno vodi StartUp koji razvija usluge temeljene na kombinaciji haptičke i digitalne umjetnosti putem tehnologije proširene stvarnosti. Artivive ima urede u Europi, SAD-u i Kini, a njime se služi 18000 umjetnika iz 92 zemlje. Projekti vođeni u suradnji s muzejima i galerijama u Beču, Münchenu, San Franciscu, Seulu i Šangaju pokazuju da je umjetnička scena spremna za nove dimenzije koje proširena umjetnost može donijeti.

 Više detalja  

Laoura Ntziourou

MANDATE MANAGEMENT OFFICER, THE EUROPEAN INVESTMENT FUND

Laoura Ntziourou stručnjakinja je u području strateškog i razvojnog poslovanja. Diplomirala je računovodstvo i financije na Sveučilištu Lancaster u Velikoj Britaniji, gdje je nagrađena medaljom Princeze Alexandre kao najuspješnija studentica. Laoura trenutno radi na poziciji Mandate Management Officer u odjelu za strategiju i razvoj poslovanja, Europskog investicijskog fonda. Odgovorna je za nastanak, razvoj i upravljanje programa Europske komisije, s naglaskom na programe s područja kulturnog i kreativnog sektora, razvoja i obrazovanja.

Više detalja  

Kiril Gjozev

STRUČNJAK I SAVJETNIK ZA KULTURNU POLITIKU

Kiril Gjozev je ekonomist s postdiplomskom diplomom Sveučilišta za audiovizualne umjetnosti u Skoplju na temu filmskog sufinanciranja u Europi i strukture europskih filmskih fondova. Voditelj je poslovanja i računovodstva u KT Film & Media i osnivač Cineflixa, tvrtke za računalno programiranje i bežičnu telekomunikaciju. Specijalizirajući se za europsku filmsku industriju, Kiril je od 2014. godine bio savjetnik nekoliko filmskih kompanija za proizvodnju i distribuciju u Makedoniji. Od 2018. također je vanjski savjetnik u Ministarstvu kulture Makedonije za razvoj kulture i kreativnih industrija u suradnji s EU-om. Kiril je također član stručnog povjerenstva Udruženja filmskih profesionalaca u Makedoniji i član stručne skupine zadužene za izradu nacionalnog zakona o upravljanju kolektivnim pravima.

 Više detalja  

Julia Youngs

KREATIVNI PODUZETNIK

Julia Youngs direktorica je vodećeg globalnog programa za poduzetnike u kreativnim industrijama, Creative Startups. Zadužena je za suradnju i nadzor Creative Startups, globalne mreže programa za ubrzani razvoj u državama kao što su Novi Meksiko, Jordan, Kuvajt, Portugal i Singapur. Od 2014. godine u Creative Startups uloženo je više od 210 milijuna dolara. Julijina strast prema kreativnim industrijama je profesionalna i osobna jer je dugi niz godina radila kao inspicijent i volontirala s nizom umjetničkih organizacija u Novom Meksiku.
Magistrirala je Latinoameričke studije te na Programu zajednice i regionalnog planiranja. Predanim radom angažirana je u zajednici i radi na unaprjeđenju gradova kako bi pomogla razvoju kreativnijih gradova i kreativnih industrija.

Više detalja  

Nenad Marcec

STRUČNJAK ZA KREATIVNU EKONOMIJU

Nenad Marčec glavni je direktor Službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja (HDS ZAMP) od rujna 2009. godine. Potvrđuju to i priznanja krovne europske (GESAC) i svjetske (CISAC) udruge autorskih društava koje HDS ZAMP svrstavaju među njihove visoko razvijene članice. Predsjednik je Koordinacije kreativnih i kulturnih industrija pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, član Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i član Nadzornog odbora Međunarodne konfederacije društava autora i skladatelja (CISAC).
Posebno dobro je upoznat s potencijalima i mogućnostima kulturnih i kreativnih industrija. Održao je mnoga predavanja o ovoj temi i sudjelovao u više panela u zemlji i inozemstvu o doprinosu kulturnih i kreativnih industrija gospodarstvu i turizmu.

 Više detalja  

Rubin Beqo

KUSTOS, EVENT PRODUCENT

Rubin Beqo jedna je od vodećih sila na albanskoj suvremenoj kulturnoj sceni. Neumorni je promotor glazbe, kustos, producent događanja i voditelj prostora čija profesionalna i umjetnička praksa dosljedno informira lokalne trendove i zbivanja u posljednjem desetljeću. Izvršni je direktor Turtle Festa, vodećeg glazbenog festivala i tvrtke za upravljanje glazbenim događajima u Albaniji. Suosnivač je i voditelj programa za prva dva neovisna kulturna prostora u Albaniji, Tirani Ekspres (2011. – 2012.) i Tullaski kulturni centar (2014. – 2019.), a zapravo vodi program i upravlja kulturnim objektom Tulla Nouvelle na otvorenom u središtu Tirane.

Više detalja  

Gordan Kuvic

EKONOMISTIC

Gordan Kuvek diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Karijeru započinje u Zagrebačkoj banci-Pomorska banka d.d. te do 2008. godine stječe iskustvo na rukovodećim pozicijama u više poslovnih banaka. Nakon toga karijeru nastavlja u korporativnim financijama te od 2010. godine ponovo prelazi u bankarstvo na mjesto direktora direkcija za poslovanje s velikim poduzećima i javnim sektorom u Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. Od 2014. do 2016. godine obnaša dužnost Izvršnog direktora u Sektoru poslovanja s gospodarstvom. Od travnja 2017. godine svoju karijeru nastavlja u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) na mjestu direktora Sektora kreditiranja.
Član je NO Dalekovod d.d., NO Hrvatskog kreditnog osiguranja (HKO) i Upravnog vijeća za javne financije. Sudjelovao je u nizu stručnih seminara u zemlji i inozemstvu te kao panelist na raznim konferencijama.

 Više detalja  

Silvia Jonjic

DIZAJNIRA

Silvia Jonjić je dizajnira interijer i eksterijer ICN nagibnog vlaka za Hrvatske željeznice. Osvaja nagradu za dizajn na 38 salonu u Milanu “Alberto Tossi”. Dizajnira izložbene prostore na sajmovima Buchmesse Frankfurt i ISH Frankfurt. Dizajnerica projekta Hrvatska kupaonica-Aria pod pokroviteljstvom HGK. Za njemačkog klijenta dizajnira visokosofisticirane proizvode za protetiku i rehabilitaciju. Jedna od osnivača i dizajner lokacija za Rab film festival RAFF. Direktorica firme Ergoproxi d.o.o. Predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK.
Sudjeluje u žiriju na mnogi dizajnerskim manifestacijama.
Izlaže na mnogim skupnim i samostalnim izložbama.
Razvija samoinicirane projekte, radi za private investitore, male i velike tvrtke.
U svom radu isprepliće područja dizajna od interijera, produkt dizajna, ambalaže i vizualnih komunikacija.

Više detalja  

Pretplatite se na newsletter

Saznajte najnovije informacije o b.creative konferenciji u Zagrebu.

Visoko pokroviteljstvo

Kolinda Grabar Kitarović Croatian Presidency

Pokroviteljstvo

Ministry of Culture Croatia
Ministry of Tourism Croatia
Croatian Bank for Reconstruction and Development
Ministry of Economy Entrepreneurship and Crafts Croatia
City of Zagreb
Ministry of Science and Education Croatia
Zagreb Croatian Capital

Partneri

European Commission
Croatian Chamber of Commerce
Veleposlanstvo Belgije
Enterprise Europe Network
Hamag Bicro
Julius Meinl
HDS ZAMP
globtour

Mediji

vecernji list
LIDER
PROFITIRAJ
Croatian Radio-Television
ultra magazin
online zagreb
Business Messenger Croatia
she
business media group
   OSNOVALA JE    
© 2019 b.creative | KONTAKTIRAJTE NAS
Tehnički organizator Zagreb
Globtour Event d.o.o.
Adresa: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Zagreb
E-mail: mice@globtour.hr, ana.skolan@globtour.hr
T. +385 1 488 11 00
M. +385 91 370 35 53
globtour event